Barcelona acull el 3r Campionat Europeu de Conductors de Tramvia. Diumenge 23, servei substitutori d’autobusos entre Glòries i Ciutadella | Vila Olímpica

Tram 10 anysTRAM, dins dels actes del desè aniversari, prepara una gran festa oberta a la ciutadania en una jornada lúdica adreçada a tots els públics on hi haurà actuacions musicals i activitats per a infants. La festa coincideix amb el Campionat Europeu de conductors de tramvia que, en la seva tercera edició, se celebrarà per primer cop a Barcelona, després de fer-ho a Dresden i a Budapest.

Un total de 17 equips vinguts d’arreu d’Europa mesuraran les seves habilitats al capdavant del tramvia en el transcurs de 6 proves que tindran lloc el diumenge, 23 de novembre, al carrer Wellington de Barcelona, entre el carrer Pujades i passeig de Circumval·lació. Els equips celebraran el dia abans, dissabte 22 de novembre, una sessió d’entrenaments.

Els equips (formats per 2 conductors/es) provenen d’Alemanya, França, Holanda, Hongria, Romania i Suècia, a més a més d’altres zones de l’estat espanyol com ara Madrid, Múrcia, País Basc, Tenerife i la pròpia ciutat de Barcelona.

Les sis proves estan dirigides a demostrar la mestria dels conductors a ajustar-se a una velocitat estimada, l’exactitud de parada en un punt determinat, de distància aproximada, conducció en marxa enrere, i distància lateral. La prova més curiosa serà el joc de bitlles, consistent en xutar amb el tramvia una gran pilota per tombar una dotzena de bitlles.
L’equip que aconsegueixi la major puntuació serà proclamat el millor equip de conductors de tramvia d’Europa.

Una festa per a tota la família
Les persones que participin de la festa dels 10 anys de TRAM podran gaudir també del concert de 40 Principales presentat per Cristina Dalmau i amb l’actuació de Lidia Guevara i Adrià Ortega com DJ. També, hi haurà l’actuació de Conecta Kids i una zona d’inflables per als infants.

TRAM gestiona les dues xarxes actuals de tramvies a la Regió Metropolitana de Barcelona i aquest any 2014 el celebra els 10 anys de la posada en marxa del servei de tramvia a Barcelona i el conjunt de l’àrea metropolitana.
La celebració de la festa i del campionat europeu de conductors de tramvies a Barcelona formen part dels actes que TRAM ha organitzat durant l’any en motiu del seu 10è aniversari. Aquest 2014 TRAM ha organitzat, entre d’altres, un concurs de relats col·lectius, una exposició sobre mobilitat i tramvies i ara aquest certàmen.

Fins ara, més de 200 milions de viatgers ja han utilitzat el tramvia de Barcelona que el que més puntuen d’aquest mode de transport és la seva comoditat, puntualitat, accessibilitat i rapidesa. A més, el TRAM és el transport públic més ben valorat de la regió metropolitana de Barcelona, segons l’Enquesta de Mobilitat en Dia Feiner (EMEF) que realitza cada any l’Autoritat del Transport Metropolità.

Aquest diumenge, entre les 9 h i les 17 hores i amb motiu de la celebració del 3r campionat europeu de conductors de tramvia, hi haurà un servei substitutori d’autobusos que realitzaran el recorregut de les 4 parades de la línia T4 que quedaran sense servei.

El campionat de conductors de tramvies tindrà lloc al carrer Wellington entre el carrer Pujades i passeig de Circumval·lació i, per tal de realitzar les proves d’habilitat dels equips participants, les parades de Auditori | Teatre Nacional, Marina, Wellington i Ciutadella | Vila Olímpica de la línia T4 quedaran sense servei i hi haurà uns autobusos substitutoris.

A partir de les 17 hores, i un cop finalitzat el campionat, es restablirà el servei i la T4 funcionarà amb total normalitat.