Ensenyament i Transports Metropolitans de Barcelona signen un conveni per promoure l’FP dual en el cicle

L’acord que avui es formalitza permetrà el règim d’alternança i dual en el cicle de grau mitjà de la família professional de Transports i manteniment de vehicles a l’Institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i el president de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Joaquim Forn, han signat avui un conveni de col·laboració per promoure la formació professional dual i en règim d’alternança. L’acord permetrà impulsar aquesta modalitat en el cicle formatiu de grau mitjà de Manteniment de material rodant ferroviari a l’institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú.

L’objectiu d’aquest conveni és formar professionals en el camp del manteniment rodant ferroviari, i també millorar la qualificació professional del sector. També preveu el reconeixement acadèmic de l’experiència professional del personal treballador del Metro de TMB, així com de la formació organitzada per l’empresa.

A través d’aquest conveni TMB oferirà a l’alumnat que cursi el cicle formatiu en modalitat dual estades a l’empresa mitjançant beques de formació, perquè els alumnes puguin compaginar els estudis amb formació pràctica. L’entitat pública també facilitarà la utilització de part de les seves instal·lacions per tal que alumnat i professorat puguin impartir el cicle formatiu. Aquesta cessió inclourà espais, maquinària i equipaments específics, així com personal expert per a suport tècnic i assessorament.

L’acord també preveu el reconeixement acadèmic dels aprenentatges dels treballadors de Metro, adquirits a través de l’experiència laboral i de la formació professional contínua rebuda a l’empresa. El Departament d’Ensenyament donarà suport a l’empresa i informarà i assessorarà les persones treballadores per orientar-les en aquest servei. A més, el Departament facilitarà als treballadors l’accés als cicles formatius mitjançant la matriculació sencera, per mòduls o unitats formatives, perquè puguin obtenir la titulació o certificació corresponent.

A més, Ensenyament i TMB col·laboraran per impulsar la transferència tecnològica i del coneixement amb l’Institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas, de Vilanova i la Geltrú, per tal de desenvolupar treballs projectes innovadors que puguin ser utilitzats posteriorment per l’empresa.

Més informació: www.gencat/ensenyament

17 d’octubre de 2014