Composició artística de l’estructura de l’ADN en favor de les malalties minoritàries

TMB01Demà dimecres, 29 d’octubre, es farà al vestíbul de l’estació de metro de Passeig de Gràcia (L2) una activitat divulgativa i participativa per entendre millor com és la nostra estructura d’ADN i veure les diferències amb les estructures amb malformacions genètiques. Aquesta acció s’engloba dins de la campanya “Mou-te per les malalties minoritàries”, el projecte solidari escollit pels treballadors de TMB dins del programa “Tria la teva causa 2014″ i tanca un mes d’octubre dedicat a la recerca.

Així, entre les 17 i les 20 hores els usuaris podran participar en la construcció d’un fragment de l’ADN visualitzant els canvis en la cadena hereditària que provoquen les malalties minoritàries.

Les malalties minoritàries són greus, poc freqüents i afecten un nombre reduït de persones. N’hi ha més de 7.000, afectant un 7% de la població mundial. Aproximadament el 80% de les malalties minoritàries tenen un origen genètic, és a dir, estan causades per un canvi en l’ADN. Els científics han de treballar sobre aquests canvis en el material genètic per poder trobar la causa de la malaltia i dissenyar una teràpia adient.

Aquesta activitat divulgativa està organitzada per BIOcomuniCA’T, una associació no lucrativa que té com a objectiu augmentar la cultura científica de la societat. En una societat on la ciència avança tan ràpidament, la cultura científica no pot ser opcional, sinó que ha de formar part de la cultura bàsica de la ciutadania

CONVOCATÒRIA

Acte: Composició estructura ADN i possibles malformacions cromosòmiques
Dia: Dimecres, 29 d’octubre
Hora: Entre les 17 i les 20 hores
Lloc: Estació de metro de Passeig de Gràcia (Línia 2). Vestíbul accés Gran Via (davant Cines Comèdia)