Comença la 10a Setmana del Tren a Catalunya, dedicada als 90 anys del metro de Barcelona

TMB01Avui dimarts, 21 d’octubre, a les 19.00 hores, el primer tinent d’alcalde i president de TMB, Joaquim Forn, presidirà la inauguració de la 10a edició de la Setmana del Tren a Catalunya, enguany dedicada als ferrocarrils metropolitans i als 90 anys del metro de Barcelona.

La Setmana del Tren arrencarà tot seguit amb una xerrada sobre les obres de la línia 1 del metro al seu pas per Sant Andreu (1965-1968), a càrrec de l’historiador Pau Vinyes i la inauguració d’una exposició sobre el metro al barri de Sant Andreu. L’acte està organitzat per l’Agrupament Ferroviari de Barcelona (AFB) i tindrà lloc a la sala d’exposicions del Centre Cultural Can Fabra, al districte de Sant Andreu.

El programa complet d’activitats i conferències de la 10a Setmana del Tren a Catalunya, que se celebra del 21 d’octubre al 2 de novembre, es pot consultar al web de la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril.

Dins d’aquesta celebració dedicada al ferrocarril, s’insereix també l’inici del cicle de conferències que organitza la Fundació TMB per commemorar els 90 anys del metro. La primera tindrà lloc dijous, 23 d’octubre, a les 17.30 hores, a la biblioteca Jaume Fuster i anirà a càrrec d’Agustín del Castillo, exdirector general de Metro, que parlarà sobre la tecnologia del metro, des dels orígens fins a l’actualitat. I la segona conferència que s’emmarca dins la Setmana del Tren serà el dijous, 30 d’octubre, a les 17.30 hores, a l’Espai Gaudí de TMB (accés des del carrer per l’escala situada a la cantonada de l’avinguda Gaudí i el carrer Lepant). La xerrada anirà a càrrec de Josep Maria Rovira, vicedegà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, que parlarà sobre els antecedents i projectes de l’arribada del metro a Barcelona el 1924.

A més, una altra activitat de la Fundació TMB que forma part del programa de la Setmana del Tren és la visita guiada a l’exposició “El bitllet, si us plau”, produïda per TMB, un recull sobre curiositats i anècdotes dels bitllets de transport públic durant les últimes gairebé quinze dècades, des del 1872 fins a l’actualitat. La mostra es pot veure al Museu del Ferrocarril de Catalunya (Vilanova i la Geltrú) i la visita guiada serà dissabte, 25 d’octubre, a les 12 hores.