El districte de Sant Andreu finalitza les obres per a cobrir provisionalment una pista a l’escola Príncep de Viana per al Club Patí Congrés

Ajuntament de Barcelona Informa. Nota de premsa

La nova instal·lació, amb un pressupost de prop de 279.700 euros, permet que els membres del club puguin practicar l’hoquei en unes condicions adequades

Paral·lelament, l’Ajuntament de Barcelona està enllestint el plec de condicions per a licitar la redacció del projecte del nou poliesportiu Camp del Ferro que acollirà al Club Patí Congrés i d’altres entitats

D’aquesta manera, el govern municipal del districte de Sant Andreu està acomplint amb el compromís assolit amb aquesta entitat esportiva

El districte de Sant Andreu ha finalitzat les obres de cobertura d’una pista a l’escola Príncep de Viana per tal que el Club Patí Congrés puguin practicar hoquei sobre patins en unes condicions adequades per a la pràctica d’aquest esport i sense generar molèsties als veïns. Aquesta nova coberta s’ha executat durant els mesos d’estiu per tal de no interferir en l’activitat escolar del centre i ha tingut un cost de prop de 279.700 euros.

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha explicat que “estem molt satisfets perquè en menys de quatre anys estem posant fil a l’agulla per solucionar una problemàtica que s’arrossega d’anteriors mandats, en concret des de l’any 1992” i ha afegit que “de moment, s’ha cobert provisionalment la pista que el Club Patí Congrés podrà utilitzar fins que l’any 2017 s’acabi la construcció del nou poliesportiu Camp del Ferro a on podran traslladar la seva activitat, tal i com es va acordar en el seu moment”. El regidor ha volgut posar en valor que “totes aquestes actuacions no serien possibles sense la bona entesa i la col·laboració entre tots els implicats: districte de Sant Andreu, Institut Barcelona Esports, els centres educatius Pegaso i Príncep de Viana i el Club Patí Congrés”.

La coberta provisional consisteix en uns elements metàl·lics que formen pòrtics, amb un tancament de coberta i façana de lona de PVC. Per dur a terme aquesta instal·lació ha calgut fer uns enderrocs mínims, crear la fonamentació perimetral i la nova solera addicional per a les grades, l’ampliació lateral dels paviments existents i la nova disposició de lluminàries a l’interior de la coberta. A més, s’ha posat el mobiliari apropiat, grades mòbils retràctils i revestiment fonoabsorbent en zones d’impacte de pilota.

Un nou poliesportiu per a l’any 2017
Així, el club podrà continuar entrenant en aquest espai fins a la construcció del nou poliesportiu Camp del Ferro, a l’àmbit delimitat pels carrers de Berenguer de Palou, Camp del Ferro i Pare Manyanet. La previsió és que aquest nou equipament esportiu, que acollirà al Club Patí Congrés i a d’altres entitats esportives, estigui finalitzat l’any 2017.

De moment, l’Ajuntament de Barcelona continua acomplint els compromisos assolits amb el club i està a punt de licitar la redacció del projecte del poliesportiu, encàrrec que tindrà un cost d’uns 780.000 euros. La inversió per a la construcció del mateix s’inclourà en el Pla d’Inversions Municipal del proper mandat.

Aquest equipament esportiu estarà format per dos espais diferenciats: d’una banda un espai per a les noves piscines d’estiu amb una superfície construïda de 1.500 m2; i de l’altra, tres pistes poliesportives que s’ubicaran en un mateix edifici amb una superfície construïda de 7.000 m2. A més, també s’obrirà un nou carrer entre Pare Manyanet i Camp del Ferro amb una superfície construïda de 4.250 m2 m2. Es calcula que tota l’actuació pot tenir un import d’uns 13,7 milions d’euros.