Adif i Renfe-SNCF en Cooperación participen en el projecte Life-Priority amb la campanya “Tren amb destinació Vida”

Adif01Renfe·SNCFCoincidint amb el Congrés ESICM (European Society of Intensive Care Medicine)
• Entre el 24 i el 28 de setembre es realitzaran accions de formació a l’estació de Barcelona Sants i en tots els trens que enllacen Catalunya amb França, en la primera operació d’aquest tipus a escala mundial
• Des de la seva posada en servei, els trens S100 ja van incorporar un desfibril•lador a bord i les principals estacions de Catalunya disposen d’aquests dispositius d’emergència

Barcelona, 23 de setembre de 2014.
Adif i Renfe-SNCF en Cooperación participen en el projecte Life-Priority sota la campanya “Tren amb destinació Vida”. Aquesta col•laboració s’emmarca en el congrés ESICM que es celebrarà a Barcelona entre el 27 de setembre i l’1 d’octubre.

Entre les accions que s’oferiran als viatgers que entre el 24 i el 28 de setembre es desplacin entre Catalunya i França en trens d’alta velocitat, destaquen activitats de formació sobre reanimació cardiopulmonar a càrrec de voluntaris i d’uns 30 minuts de durada, que es duran a terme en zones dels trens habilitades a tal efecte. També es disposarà en els trens e-formació mitjançant tablets, en les quals, a través d’un joc virtual, els interessats podran conèixer de forma més propera i entretinguda les complexitats de les afeccions cardíaques, actuant i prenent decisions davant una situació concreta.

A més, durant aquests dies s’instal•laran carpes de formació a l’estació d’Adif de Barcelona Sants, així com a les de Marsella Saint Charles, Paris Gare de Lyon, Toulouse Matabiau i Lyon Part.Dieu. A l’estació de Barcelona Sants, entre altres elements, s’instal•larà a l’esplanada del costat de la Plaça dels Països Catalans un tràiler que reproduirà fidelment una sala de reanimació i on també s’oferiran cursos de formació de 30 minuts per a totes les persones interessades.

Totes les accions formatives, tant en els trens com a l’estació de Sants seran d’accés lliure i completament gratuïtes.

Aquestes i altres activitats es realitzen en el marc del Dia Europeu de Sensibilització a l’Aturada Cardíaca, que se celebra el 16 d’octubre.

Actualment, 6 serveis diaris per sentit enllacen Espanya amb França, 3 d’ells Barcelona-París, 1 Barcelona-Toulouse, 1 Barcelona-Lyon i 1 tren Madrid-Barcelona-Marsella.

Life-Priority
Life-Priority es va fundar el 2011 per iniciativa del Professor Jean-Daniel Chiche i d’ESICM (societat europea de la reanimació), que reuneix a més de 7.000 membres, professionals de la reanimació, a tot el món (www.esicm.org).
Life-Priority Fund treballa pel progrés i el reconeixement de la reanimació a tota Europa, per a proporcionar-li els mitjans financers per assumir les seves tasques. Els seus principals objectius són:

• Recaptar donacions amb objecte de finançar programes d’investigació, de formació dels cuidadors, així com iniciatives tendents a acompanyar millor als malalts de cures intensives i les seves famílies.
• Formar al major nombre possible de persones sobre les accions essencials de la reanimació cardiopulmonar.
• Sensibilitzar a les institucions, els poders públics, les empreses i el gran públic davant la importància de la reanimació.

Adif, empresa socialment responsable
Adif ha fixat set compromisos per donar resposta als desafiaments que plantegen la societat i el medi ambient en matèria de responsabilitat social i sostenibilitat. Un d’aquests objectius és fer de les infraestructures i instal•lacions ferroviàries un espai cada cop de major valor per a la ciutadania, aportador de benestar i progrés, així com solidari amb els que més ho necessiten.

En aquest sentit, una de les línies d’actuació d’Adif consisteix a potenciar les estacions amb espais de trobada, cultura i difusió de valors accessibles a tots els ciutadans.

Amb aquesta finalitat neix el Programa Estación Abierta Adif, en el que s’emmarca aquesta iniciativa, i en el que tenen cabuda activitats d’interès social i utilitat públic, com exposicions, concerts i campanyes de difusió i sensibilització de valors.