L’Ajuntament de Barcelona signa un conveni per cedir a la coordinadora d’entitats L’Harmonia l’ús del Casal de barri de Sant Andreu a partir dels criteris de gestió cívica

L’Ajuntament informa.NOTA DE PREMSA

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha afirmat que, gràcies al diàleg, la negociació i la bona voluntat de les dues parts s’ha aconseguit un acord satisfactori

Amb aquest, ja són 44 els espais cedits per l’Ajuntament a entitats de la ciutat amb el model de gestió cívica
El districte de Sant Andreu i les entitats agrupades a l’Harmonia, coordinadora d’associacions socioculturals i de lleure de Sant Andreu de Palomar, han signat aquesta tarda un conveni de col·laboració pel qual se’ls cedeix l’ús del Casal de barri de Sant Andreu a partir dels criteris de gestió cívica. Amb aquest, ja són 44 els espais cedits per l’Ajuntament a entitats de la ciutat amb el model de gestió cívica. El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha afirmat que, “gràcies al diàleg, la negociació i la bona voluntat de les dues parts s’ha aconseguit un acord satisfactori”. Blasi, ha expressat la “satisfacció des del districte” per haver arriba a l’acord amb la Coordinadora d’entitats l’Harmonia per la gestió del Casal de barri de Sant Andreu; i ha qualificat “d’estratègic” l’equipament, que potenciarà l’activitat associativa i cultural de les entitats i dels veïns i les veïnes.

“Amb tot aquest procés”, ha expressat Blasi, “s’ha demostrat la necessitat de comptar amb tothom per poder gaudir d’un equipament que estigui a ple rendiment i amb un ús intensiu que ha de donar satisfacció a les necessitats de Sant Andreu. Un equipament de tothom i per a tothom”. El regidor afegit que la cooperació i la participació amb els moviments associatius dels districtes i dels barri és “una prioritat del govern municipal”.

Com ha assenyalat Blasi, el Casal de Barri disposa ara d’un nou pla funcional fruit de la síntesi dels projectes existents i ha insistit en valorar positivament la predisposició manifestada per totes les parts implicades, districte, coordinadora d’entitats L’Harmonia, entitats acollides a data d’avui al Casal i que ha quedat recollit en el conveni signat. Finalment, Blasi ha volgut agrair l’acompanyament rebut en tot el procés de negociació per part de tècnics del districte, del comissionat de Participació Ciutadana i Associacionisme, la Taula de Gestió Cívica, i de la FAVB-AVV de Sant Andreu del Palomar.

El present conveni entrarà en vigor en l’1 de setembre de 2014 i mantindrà a seva vigència fins el 31 de desembre de 2015. A partir de l’1 de setembre de 2015, el Districte donarà compte a la Comissió de Seguiment de les previsions i propostes per a la continuïtat de funcionament de l’equipament. Aquesta comissió de seguiment, formada per membres de l’Ajuntament de Barcelona i per representants de l’entitat, es reunirà almenys una vegada l’any per facilitar la comunicació entre les parts.

El Casal de Barri Sant Andreu és un equipament de nova creació que ocupa un dels edificis del recinte fabril de Fabra i Coats rehabilitat expressament com a Casal de Barri. En total, la construcció de l’equipament ha tingut un cost de 5,65 milions d’euros. Consta d’una superfície de 2.175m2 distribuïts en quatre plantes amb una habilitació d’espais diferenciada per a diverses funcions, amb les dotacions tècniques i de mobiliari corresponents: tallers, sales polivalents, espai expositiu, sala polivalent per espectacles, bucs d’assaig musical, sala d’informàtica, despatxos per entitats, despatxos de gestió, magatzems, espai de trobada i relació.

El Casal de Barri està destinat a ser un espai de referència al barri de Sant Andreu com espai de suport i impulsor de l’articulació de la comunitat, promovent valors democràtics, els drets humans i la solidaritat. Aquest equipament ha de possibilitar la realització d’activitats d’interès social i cultural, l’ús per part de veïns i d’entitats pel desenvolupament de les activitats pròpies i la promoció de la cultura, la creació i de l’associacionisme al barri de Sant Andreu.