Comencen les obres de reurbanització dels carrers Matagalls, Segarra i la plaça Marià Brossa, al districte de Sant Andreu

L’Ajuntament informa. NOTA DE PREMSA

Aquests carrers passaran de tenir un carril de circulació i un d’aparcament a tenir plataforma única

Les actuacions abasten un àmbit de 2.570 m2 i compten amb un pressupost de 811.780 €

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les obres de reurbanització dels carrers de Matagalls, Segarra i la plaça Marià Brossa, al districte de Sant Andreu. En concret, les actuacions es duran a terme al carrer de Segarra entre els carrers d’Agustí Milà i Sant Hipòlit, el carrer de Matagalls entre Servet i Malats i la plaça Marià Brossa. » Les actuacions abasten un àmbit de 2.570 m2 i compten amb un pressupost de 811.780 €

Gràcies a aquestes obres, els carrers passaran a tenir plataforma única amb un carril de circulació. Fins ara, aquests carrers comptaven amb un carril de circulació i un altre d’aparcament i la plaça tenia un únic carril de circulació.

A més, també s’executa un nou col·lector de diàmetre de 600mm al tram de Matagalls, amb nous embornals al llarg del costat muntanya dels carrers i de la plaça. També s’aglomerarà la calçada, es renoven les voreres, se soterren les línies aèries, es posa nou enllumenat en façana, plantació d’arbrat al costat muntanya, xarxa de reg i mobiliari urbà.

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha explicat que “aquestes actuacions ens permeten pacificar el trànsit d’aquests carrers del barri de Sant Andreu i donar prioritat al vianant” i ha afegit que “d’aquesta manera també impulsem una millora de la qualitat de vida dels veïns de la zona”.

Les actuacions està previst que finalitzin durant el mes de març de 2015 i s’executaran per fases:

Fase 1. Del 4 d’agost a principis d’octubre: treballs d’urbanització al tram de carrer Segarra entre els carrers Agustí i Milà i Sant Hipòlit, incloent-hi els nous embornals, amb tall de trànsit de vehicles mantenint en tot moment accés a veïns i aparcaments. Els treballs es realitzaran primer a la vorera costat muntanya i a la calçada mantenint un pas per a vianants d’1,2 metres d’amplada pel costat mar del carrer, i posteriorment a la vorera costat mar i a la calçada, mantenint pas de vianants pel costat muntanya del carrer.

Fase 2. Del 15 de setembre a finals de novembre: treballs d’urbanització de la plaça Marià Brossa, compresa entre els carrers Sant Hipòlit i Servet, i del vial que uneix els carrer Segarra i Matagalls. Els treballs es faran en dues subfases:
– Subfase 1. Del 15 de setembre a finals d’octubre: treballs d’urbanització de l’interior de la Plaça sense afectar al carril de circulació per a mantenir la connexió entre Segarra i Matagalls.
– Subfase 2. De finals d’octubre a finals de novembre: continuació dels treballs d’urbanització de l’interior de la Plaça i del vial entre Sant Hipòlit i Servet, amb tall de trànsit de vehicles essent necessari canviar de sentit de circulació el tram de carrer Segarra entre els carrers Agustí i Milà i Sant Hipòlit per a donar sortida als vehicles que circulen per Sant Hipòlit.

Fase 3. De mitjans de novembre fins al març de 2015: trreballs d’urbanització al tram de carrer Matagalls entre els carrers Servet i Malats, incloent-hi un nou col·lector de diàmetre 600mm i els nous embornals, amb tall de trànsit de vehicles mantenint en tot moment accés a veïns i aparcaments. Els treballs d’urbanització es realitzaran primer a la vorera costat muntanya i a la calçada mantenint un pas per a vianants d’1,2 metres d’amplada pel costat mar del carrer, i posteriorment a la vorera costat mar i a la calçada, mantenint pas de vianants pel costat muntanya del carrer. Els treballs es faran en dues subfases, mantenint en tot moment oberta la cruïlla de Matagalls amb carrer Baliarda.
– Subfase 1. De mitjans de novembre finals de gener de 2015: treballs d’execució del col·lector i d’urbanització al tram entre els carrers Servet i Baliarda, incloent-hi la connexió amb el col·lector de Servet, sense afectar a la circulació d’aquest carrer. En tot moment es mantindrà accés als aparcaments.
– Subfase 2. De principis de febrer al març: treballs d’execució del col·lector i d’urbanització al tram entre els carrers Baliarda i Malats, incloent-hi la connexió amb el col·lector de Malats afectant al carril d’aparcament de Malats. En tot moment es mantindrà accés als aparcaments.

Fase 4. Al mes de març: treballs d’aglomerat a tot l’àmbit d’actuació, des de Agustí i Milà fins a Malats.