TMB prestarà assistència tècnica per a la construcció de la línia 2 del metro de Panamà

TMB01El consorci format junt amb Ayesa i Louis Berger obté l’adjudicació del contracte de gerència i assessorament del projecte durant cinc anys

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), a través de la seva empresa de Metro, forma part del consorci que prestarà els serveis de gerència del projecte, coordinació i assistència tècnica per a la construcció de la segona línia del metro de Panamà, com a resultat d’un concurs resolt per la Secretaria del Metro del país centreamericà el 10 de juliol passat.

TMB, juntament amb la consultoria Ayesa i la firma nord-americana d’enginyeria Louis Berger, han obtingut l’adjudicació del contracte gràcies a la millor puntuació obtinguda per la seva proposta conjunta, que va ser avaluada en els aspectes tècnic i econòmic. El treball, que es desenvoluparà al llarg de cinc anys per un import de 32 milions de dòlars (23,5 milions d’euros), consistirà en la supervisió de l’execució del projecte de la línia 2 del metro de Panamà, de 23 quilòmetres de longitud, segona de les tres línies previstes en la planificació governamental per dotar d’un transport eficaç i sostenible l’àrea metropolitana panamenya, de 1,2 milions d’habitants.

La línia 1 del metro de Panamà, de 13,7 quilòmetres, va ser inaugurada el 5 d’abril passat. TMB, juntament amb Ayesa, va contribuir activament a la construcció i posada en marxa d’aquesta notable infraestructura —el primer suburbà d’Amèrica Central—, en haver obtingut el 2010 el contracte per a la gestió del projecte i supervisió dels dos primers anys de l’explotació.

TMB opera la xarxa del metro de Barcelona, de 102,6 quilòmetres de longitud i 141 estacions, que va transportar 370 milions de passatgers el 2013. En el vessant de consultoria internacional, ha participat, en el mateix continent americà, en actuacions en els sistemes de transport de Buenos Aires, Santiago de Xile, Lima i Equador.