La plaça de l’Assemblea de Catalunya estrenarà nova imatge a l’estiu del 2014

L’Ajuntament informa NOTA DE PREMSA
La plaça de l’Assemblea de Catalunya estrenarà nova imatge a l’estiu del 2014 Està previst que les actuacions de millora d’aquesta plaça, ubicada al barri de la Sagrera al districte de Sant Andreu, comencin al novembre. L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el projecte executiu per a la reurbanització de l’espai.

La plaça de l’Assemblea de Catalunya, al districte de Sant Andreu, estrenarà nova imatge durant l’estiu de 2014, un cop l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat definitivament el projecte executiu per a la seva reurbanització. El principal objectiu d’aquesta actuació és convertir aquest àmbit en un espai públic amb una important capacitat per atreure els veïns del barri de la Sagrera.

Aj BCN plaça Assemblea de CatalunyaEn total, l’actuació abasta un àmbit de 8.633 m2, que també inclou el carrer de les Filipines, i compta amb un pressupost aproximat d’1,45 milions d’euros. La previsió és que les obres comencin al novembre. Aquest projecte que ara s’aprova és fruit d’un ampli procés participatiu en el qual ha participat intensament l’Associació de Veïns de la Sagrera.

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha recordat que “aquest és un espai molt important i cèntric del barri de la Sagrera i considerem essencial actuar-hi per tal de millorar-lo i fer-lo molt més agradable per als veïns, i aconseguir que esdevingui un autèntic punt de trobada, pas i estada del barri”.

Les actuacions consistiran bàsicament en: substitució de la pavimentació existent, millora de l’enllumenat públic, adaptació de la xarxa de sanejament existent, nou mobiliari urbà i adequació de la vegetació.

En concret, se substituirà gran part de la pavimentació existent, tot garantint l’accessibilitat de la plaça. En algunes zones, es repararà el paviment existent. Es definiran unes zones d’estada amb paviment de llosa de marbre blanca, a mode de catifa. La part de la plaça que actualment és de sauló continuarà amb el mateix aspecte i es col·locarà paviment de cautxú a la zona de jocs infantil. L’aglomerat asfàltic de color vermell esdevindrà el paviment bàsic de tota l’ordenació.

Pel que fa a l’enllumenat públic, se substituiran les columnes existents per unes més baixes que garanteixin la il·luminació per sota de les capçades dels arbres. Les noves columnes comptaran amb làmpades de tecnologia LED. La vegetació existent es manté però es buscarà d’obrir algunes clarianes amb la retirada d’alguns exemplars poc desenvolupats que es traslladaran als vivers municipals. També es farà nova plantació d’arbrat, de vegetació arbustiva i s’executarà la xarxa de reg associada.

En el cas del clavegueram, es duran a terme algunes millores en les línies d’escorrentia, tipus i quantitat de reixes. S’instal·larà nou mobiliari urbà i es reubicaran les papereres, també es col·locaran jocs infantils i una zona de manteniment de gent gran.

Pel que fa als carrers de Filipines i del Coll, s’eliminaran els encintats existents i el carrer de Filipines es reconfigurarà com una via de plataforma única. La banda de rodament es resoldrà amb asfalt vermell i rioles granítiques, com a la resta de carrers de l’entorn. Al carrer de les Filipines s’incorporarà una filera d’arbrat d’alineació. Al carrer del Coll es preveu retirar a viver alguns exemplars per tal d’afavorir l’assolellament. En ambdós carrers la il·luminació es resoldrà amb la mateixa lluminària que a la resta de la plaça.

Des del districte s’està treballant per incorporar algun element per commemorar l’Assemblea de Catalunya. Finalment, està previst que la plaça aculli la fira mensual de miniatures que actualment s’està duent a terme a la plaça Masadas.