El Tren dels Llacs obre la temporada el dissabte 27 d’abril


FGC TrenLlacsLa Direcció General de Turisme de la Generalitat, FGC, l’ATM de l’Àrea de Lleida i la Diputació de Lleida impulsen la prestació del servei del tren turístic aquest 2013, que ja és la cinquena temporada que funciona

Enguany el tren històric oferirà 23 circulacions
El cost previst és de 170.000 euros, que seran finançats per la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’ATM de l’Àrea de Lleida


La Direcció General de Turisme del departament d’Empresa i Ocupació, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’Àrea de Lleida i la Diputació de Lleida han presentat les novetats del Tren dels Llacs per a la temporada 2013, que es posa en marxa el dissabte dia 27 d’abril. Aquest servei turístic recorre la línia d’FGC de Lleida – La Pobla de Segur amb material mòbil de més de 50 anys remolcat per locomotores dièsel.

Llacs2

Es tracta d’un servei orientat al turisme familiar que consisteix en un recorregut amb tren entre Lleida i La Pobla de Segur, amb l’atractiu d’un paisatge singular i múltiples possibilitats lúdiques i gastronòmiques per als visitants al llarg del recorregut per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà.

L’Associació per a la Reconstrucció i Posta en Servei de Material Ferroviari Històric (ARMF) serà l’entitat encarregada de la prestació del servei i del manteniment del material mòbil històric emprat, cedit per la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, que aporta un valor afegit a la línia.

La posada en funcionament d’aquest servei turístic comportarà un cost de 170.000 euros, que serà finançat entre les parts: la Generalitat n’aportarà el 50%, mentre que la Diputació de Lleida n’assumirà el 37,50% i l’ATM de l’Àrea de Lleida, el 12,50% restant.

23 circulacions d’abril a octubre
Enguany el tren històric oferirà 23 circulacions entre els mesos d’abril i octubre. Com la temporada anterior, el Tren dels Llacs sortirà de l’Estació de Lleida – Pirineus a les 10.30 hores i arribarà a La Pobla de Segur a les 12.30 hores. La tornada serà a les 17.30 hores.

Per segon any consecutiu, els viatgers podran gaudir d’un pack de benvinguda amb productes gastronòmics de la terra i d’una degustació gastronòmica a la tornada a l’estació de Balaguer cap a les 18.45 hores. A més, el servei comptarà amb la participació d’un grup d’animació per amenitzar tot el viatge fins a la finalització, que serà a les 19.30 hores.

Concretament, enguany el servei es prestarà els dies següents:
Abril: dia 27
Maig: dies 4, 11, 18 i 25
Juny: dies 1, 8, 15, 22 i 29
Juliol: dies 6 i 13
Agost: dies 17, 24 i 31
Setembre: dies 7, 14, 21 i 28
Octubre: dies 5, 12, 19 i 26

Comença la cinquena temporada
Aquesta és la cinquena temporada que funciona aquest servei turístic que va néixer l’any 2009 fruit d’una iniciativa conjunta d’FGC i la Diputació de Lleida, amb la col·laboració de l’aleshores Departament d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat i els ajuntaments dels municipis de la línia, amb l’objectiu de convertir-lo en un referent que contribueixi a la dinamització econòmica d’aquest territori.

L’any passat el servei va comptar amb una ocupació mitjana dels trens de prop del 85%, passant dels 4.518 visitants el 2011 als 4.943 del 2012.