El Tren dels Llacs tanca temporada amb un augment de viatgers per quart any consecutiu

El tren turístic de les terres de ponent, operat per FGC, registra 5.000 visitants, el qual suposa un increment del 10% respecte les xifres de 2011.
  Amb una ocupació mitjana del 85%, s’han complert les estimacions fetes abans de l’inici de la temporada.
  Per primer any no hi ha hagut aturada estival en les circulacions del Tren dels Llacs. Això ha permès realitzar 26 viatges, 5 més que la temporada passada.

Lleida, 1 d’octubre de 2012
Dissabte passat, 29 de setembre, va finalitzar la quarta temporada del Tren dels Llacs, una temporada marcada per una gran afluència de viatgers i un major nombre de circulacions respecte l’any passat. Aquest 2012, el tren turístic que opera Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha assolit xifres rècord pel que fa el nombre de visitants, amb un total de 5.000 visitants, un augment del 10%  respecte els 4.518 registrats el 2011. La demanda assolida ha estat elevada i ha complert amb les expectatives que s’havien fixat a l’inici de la temporada. L’agost, el mes turístic per excel·lència, ha registrat unes xifres lleugerament més positives que les aconseguides el juliol.

L’increment del nombre de passatgers va en consonància amb l’allargament de la temporada del Tren dels Llacs, on s’ha mantingut l’activitat turística durant els mesos estivals, a diferència del que es feia en temporades passades. En total, han estat 26 les circulacions que el Tren dels Llacs ha dut a terme entre abril i setembre, a diferència de les 21 de l’any passat. Fins a 8 vegades aquest any el tren ha anat al 100% de la seva capacitat i amb tots els passatges venuts, tot i que l’ocupació mitjana de la temporada se situa al 85%.

Novetats d’aquesta temporada
Aquesta temporada s’ha convidat tots els viatgers a fer un petit tast de les especialitats gastronòmiques del territori. A més, la travessa ha estat amenitzada per un grup d’animació. Per acabar, durant el trajecte de tornada a Lleida, el tren s’ha aturat a l’estació de Balaguer on una de coca de samfaina, producte molt típic de la zona, els esperava.

Els usuaris del Tren dels Llacs
La majoria dels viatgers del Tren dels Llacs, un 65%, provenen de la província de Barcelona, seguits dels residents a la ciutat de Lleida amb un 24%, cosa que demostra la gran vinculació que té aquesta activitat amb el territori. Per sota del 5% s’hi troben els clients provinents de la resta de províncies. Un cop a destinació, al voltant del 20% dels clients opten per gaudir d’alguns dels paquets turístics que s’ofereixen com ara Salàs de Pallars, La Vall Fosca i Gerri de la Sal.

El Tren dels Llacs
El Tren dels Llacs va néixer l’any 2009 fruit d’una iniciativa conjunta d’FGC i la Diputació de Lleida. Aquest any però, s’ha renovat el conveni entre FGC, la Diputació de Lleida, la Direcció General de Turisme i l’Autoritat Territorial de Mobilitat de Lleida. El Tren dels Llacs és un servei orientat al turisme familiar que consisteix en un recorregut amb tren entre Lleida i La Pobla de Segur, amb l’atractiu d’un paisatge meravellós vora el Noguera Pallaresa i els seus embassaments. A més, l’entorn de les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà ofereix múltiples possibilitats als visitants, tant des d’una vessant lúdica com des de l’òptica gastronòmica.