Situació a les xarxes de metro i autobusos de TMB a les 18 h

La vaga convocada per avui en diverses empreses públiques de transport de viatgers ha tingut un ampli seguiment a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i està afectant les xarxes de bus i metro, que funcionen amb els nivells establerts en els serveis mínims, sense incidències rellevants.

A aquesta hora s’estan complint els serveis mínims de la franja d’hora punta de la tarda decretats pel Govern de la Generalitat, que són d’un 50% del servei habitual en dia feiner, des de les 4 de la tarda a les 8 del vespre, tant al metro com als autobusos.

A les línies de metro circula un de cada dos trens en aquesta franja horària, amb intervals entre els 6 i els 8 minuts. A partir de les 8 del vespre, circularà un de cada cinc trens (un 20%), amb intervals entre els 16 i els 19 minuts.

Pel que fa als autobusos, la distribució del 50% del servei es fa de manera proporcional, garantint que en cada línia circuli almenys un vehicle dins les franges determinades i completant en tot cas el recorregut fins al terminal. A partir de les 20 hores, hi circularà un de cada cinc autobusos, amb intervals variables segons les línies. També es manté en servei un cotxe en totes les línies de Bus del Barri.

L’únic incident amb afectació al servei, a la xarxa de metro, ha passat al migdia a l’estació d’Espanya de la línia 1 i que ha ocasionat una aturada de 8 minuts. En alguns moments del dia s’ha regulat el flux de passatge des dels vestíbuls de les estacions de metro de La Sagrera, Verdaguer, Sagrada Família, Diagonal i Sants Estació per evitar que se superés la capacitat de les andanes. D’altra banda, s’han registrat alguns casos aïllats de desperfectes ocasionats a autobusos en circulació en diferents punts de la ciutat de Barcelona.

Durant tota la jornada de vaga, TMB ha anat informant els usuaris de la situació del servei a metro i bus a través dels canals propis: cartells, pantalles a les parades de bus i estacions de metro, megafonia, web i perfils de les xarxes socials.