Demà es reprèn el servei a la línia 2 de metro entre Artigues / Sant Adrià i Badalona Pompeu Fabra

Demà, dilluns 27 d’agost, es restablirà el servei de la línia 2 al tram, de 3 quilòmetres de longitud, entre les estacions d’Artigues / Sant Adrià i Badalona Pompeu Fabra, que ha estat suspès des del 6 d’agost, per treballs de modernització de la infraestructura i millora de les vies. A partir de les 5 del matí, doncs, els trens de la línia 2 tornaran a circular amb normalitat entre tots dos extrems de la línia, de Paral·lel a Badalona Pompeu Fabra i a la inversa, tal com estava previst.

La interrupció del servei ha permès retirar un canvi d’agulles antic a l’entrada de l’estació de Pep Ventura i se n’ha muntat un de nou a l’entorn de l’estació de Gorg, i al mateix temps s’ha rehabilitat un tram de 285 metres de la plataforma de via al sector de Pep Ventura. També s’ha millorat el drenatge del túnel i s’han aplicat mesures contra filtracions. Els treballs, que ha executat TMB, tenen un pressupost d’1,1 milions d’euros.

Aquests treballs eren d’una envergadura superior al manteniment ordinari que es fa regularment a les nits i per això requerien la no-circulació de trens durant almenys tres setmanes.

Necessitats especials de manteniment
El tram de la línia 2 de metro entre La Pau i Pep Ventura, que fins al 2002 formava part de la línia 4, té unes necessitats especials de manteniment a causa de les característiques dels terrenys que travessa el túnel. El nivell freàtic de la zona, que inicialment ja va complicar la construcció del metro, amb els anys ha anat augmentat a tota la llera del riu Besòs i ha comportat també un augment de les filtracions.

L’agressivitat d’aquestes filtracions provoca que el procés natural de desgast de la superestructura de via s’acceleri notablement. Per aquest motiu s’hi fa una vigilància especial de l’estat de la infraestructura i es planifiquen inversions de manera continuada, per garantir en tot moment les condicions per a la circulació segura dels trens.