Talls parcials del servei a les línies L1, L2 i L5 de metro i a FGC, a l’agost, per actuacions a la infraestructura

· Els treballs de millora i manteniment es localitzen als trams Artigues / Sant Adrià – Badalona Pompeu Fabra, Horta – Vall d’Hebron, Santa Coloma – Fondo i Provença – Sarrià

Aquest estiu TMB i el Departament de Territori i Sostenibilitat faran actuacions de millora i manteniment de la infraestructura en tres trams de la xarxa de metro, als extrems de les línies L1,L2 i L5, que obligaran a suspendre parcialment la circulació de trens durant deu dies, en el cas de la línia 5, i tres setmanes en els altres dos casos. Pel mateix motiu, s’interromprà la línia del Vallès d’FGC entre Provença i Sarrià un cap de setmana. Els usuaris afectats disposaran d’alternatives de transport en els horaris habituals de serve.

Aquests treballs s’han planificat perquè coincideixin amb les vacances d’agost, perquè en aquestes dates habitualment es produeix un descens notable de la mobilitat urbana i dels passatgers del transport públic.

L2: Artigues / Sant Adrià – Badalona Pompeu Fabra, 6-26 d’agost
Des del dilluns 6 d’agost fins al diumenge 26 d’agost (tots dos inclosos) estarà tancat el tram de la línia 2 de metro entre Artigues / Sant Adrià i Badalona Pompeu Fabra, de 3 quilòmetres de longitud, per treballs de modernització de la infraestructura i millora de les vies. La resta de la línia 2, entre Paral·lel i Artigues / Sant Adrià, funcionarà amb normalitat.

Per reduir les molèsties als viatgers durant l’afectació, s’habilitarà un servei especial d’autobusos entre Artigues / Sant Adrià i Badalona Pompeu Fabra, amb parada a les estacions afectades pel tall (Sant Roc, Gorg i Pep Ventura) i que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent. A Gorg s’hi podrà arribar igualment a través de la línia 10 de metro, que té la seva pròpia estació.

La suspensió del servei durant tres setmanes permetrà executar obres de renovació de la infraestructura de la línia 2 a la zona de Badalona, que són incompatibles amb la circulació de trens. En concret, es retirarà un canvi d’agulles antic a l’entrada de l’estació de Pep Ventura i se’n muntarà un de nou a l’entorn de l’estació de Gorg, i al mateix temps es rehabilitarà un tram de 285 metres de la plataforma de via al sector de Pep Ventura. En tots tres casos es millorarà el drenatge del túnel i s’aplicaran mesures contra filtracions.

L5: Horta – Vall d’Hebron, 10-19 d’agost
Des del divendres 10 d’agost fins al diumenge 19 d’agost (tots dos inclosos) estarà tancat el tram de la línia 5 de metro entre Horta i Vall d’Hebron, de 2,3 quilòmetres de longitud, per treballs de manteniment de la infraestructura de via. La resta de la línia 5, entre Cornellà Centre i Horta, funcionarà amb normalitat.
Per reduir les molèsties als viatgers durant l’afectació, s’habilitarà un servei especial d’autobusos entre Horta i Vall d’Hebron, amb parada a les estacions afectades pel tall (El Carmel i El Coll / La Teixonera), que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent. No obstant, per arribar a Vall d’Hebron serà recomanable fer servir la línia 3 de metro, que connecta amb la L5 a Diagonal.

La suspensió del servei durant deu dies permetrà executar treballs de condicionament i assentament de la via, com ara l’ajust d’agulles i el manteniment d’elements de fixació de carrils.

L1: Santa Coloma – Fondo, 13 d’agost – 2 de setembre
Des del dilluns 13 d’agost fins al diumenge 2 de setembre (tots dos inclosos) estarà tancat el tram de la línia 1 de metro entre Santa Coloma i Fondo, en terme de Santa Coloma de Gramenet, per treballs de modernització de la infraestructura. La resta de la línia 1, entre Hospital de Bellvitge i Santa Coloma, funcionarà amb normalitat.
Durant l’afectació del servei, els viatgers amb destinació o origen a Fondo podran fer servir la línia 9 de metro a través dels mateixos accessos, o bé desplaçar-se a peu o amb autobús regular a l’estació de Santa Coloma, que és a uns 800 metres de distància.

La suspensió del servei durant tres setmanes permetrà la substitució d’un aparell de via de tipus “bretelle” o escapament doble, que permet el canvi de via dels trens a l’entrada de l’estació de Fondo. Aquest aparell data de l’any 1994, quan es va construir aquest tram de metro, i necessita ser renovat.

FGC línia del Vallès: Provença – Sarrià, 24-26 d’agost
El servei a la línia del Vallès d’FGC entre Provença i Sarrià quedarà interromput el 24, 25 i 26 d’agost, per tal de poder dur a terme treballs de manteniment de via en diversos punts. Concretament, es renovaran dues diagonals de via a l’estació de Gràcia, dues més a Bonanova i es formigonarà l’andana de la via 2 de Muntaner.

Es disposarà un servei alternatiu d’autobusos que enllaçarà les estacions afectades pel tall de servei. Pel que fa a la resta de trams de la línia, s’ha previst el següent:
 Entre Pl. Catalunya i Provença: servei de trens llançadora cada 10 minuts.
 Entre Pl. Molina i Av. Tibidabo: servei de trens llançadora.
 Entre Sarrià i Reina Elisenda: servei de trens llançadora.
 Entre Sarrià i Sabadell i Terrassa: servei habitual.
Barcelona, 26 de juliol de 2012