L’alcalde afirma que l’Escola Superior d’Estudis Musicals del Taller de Músics enriqueix la feina de difusió de la cultura que s’està fent des de Can Fabra

Xavier Trias ha assistit a la inauguració de la seu de l’Escola, exemple de creativitat i d’innovació, que permetrà als alumnes continuar el seu itinerari i aconseguir la titulació de Grau Superior

L’alcalde de Barcelona de Barcelona ha assistit a l’acte d’inauguració oficial de la seu de l’Escola Superior d’Estudis Musicals del Taller de Músics, ubicada al Centre Cultural de Can Fabra a Sant Andreu, que permetrà als alumnes continuar el seu itinerari i aconseguir la titulació de Grau Superior. A l’acte, entre altres, hi eren presents els expresidents de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol i José Montilla; diputats i diputades del Parlament de Catalunya; Jaume Ciurana, tinent d’Alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació; regidors i regidores de l’Ajuntament de Barcelona; i Lluís Cabrera, president de la Fundació Taller de Músics.

L’alcalde s’ha mostrat molt satisfet perquè, com ha dit, “l’Escola enriqueix encara més la feina de difusió i promoció de la cultura que l’Ajuntament està fent des de Can Fabra”. Trias ha explicat que quan el Taller de Músics va obrir al Raval l’any 1979 el barri no era el que és ara, no hi havia el MACBA, el CCCB, ni les universitats o la nova Filmoteca. “El Taller de Músics va apostar pel Raval i per la seva gent i va contribuir decisivament a la seva transformació. És una mostra de que una iniciativa cultural pot transformar l’indret on s’ubica”.

“A una ciutat com la nostra, que treballa intensament per seguir avançant com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació, fan falta enttats com el Taller de Músics”, ha exposat l’alcalde.

“Aquesta Escola que avui inaugurem és un exemple de creativitat i d’innovació, però, sobretot, d’esforç i de perseverança, tndran el nostre suport”, ha afirmat l’alcalde que ha agraït la gran feina feta per Lluís Cabrera, president de la Fundació Taller de Músics, i per tot el Taller de Músics al llarg de tots aquests anys.

L’any 2010, l’Ajuntament de Barcelona li va atorgar la Medalla d’Or al Mèrit Cultural pels seus 30 anys de trajectòria, creació i difusió de la música. Un reconeixement que se sumava al gran nombre de premis i guardons rebuts per la seva tasca magnífica.