Sentència de 2.400 € i 6 mesos d’allunyament per agredir un agent de l’autoritat d’FGC

· L’agressió va produir-se el passat dia 1 de febrer, a les 21h, a l’estació de Rubí d’FGC.
· La sentència condemna l’acusat a una multa de 2.400 € i li prohibeix que s’acosti a menys de 300 metres de l’estació de Rubí durant un mínim de 6 mesos, per manca de respecte i insults a un agent ferroviari de l’autoritat.
· FGC és pionera en mesures com l’allunyament en casos de comportaments delictius o incívics

Barcelona, 11 d’abril de 2012
Una sentència ha condemnat un individu acusat d’agredir un agent d’estacions d’FGC a 40 dies de multa, a raó de 60 € diaris, és a dir, un total de 2.400€. A més, la Justícia prohibeix al condemnat acostar-se a menys de 300 metres de l’estació de Rubí durant un mínim de 6 mesos.

Els fets es remunten a les 21 hores de dimecres dia 1 de febrer de 2012, quan un empleat ferroviari de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya va ser agredit per un client a l’estació de Rubí. L’agressor va ser advertit per l’agent quan aquest intentava accedir a l’estació sense bitllet i forçant les màquines validadores. La resposta del condemnat, molt exaltat i agressiu, va ser proferir insults i amenaces a l’agent.

Seguint els protocols establerts, en un primer moment l’agent va invitar l’individu a abandonar el recinte de l’estació i desistir de la seva actitud. Davant de les constants negatives, es va procedir a passar avís als Mossos d’Esquadra. Dóna la casualitat, que l’infractor tenia una condemna anterior per amenaces a un altre agent ferroviari d’FGC, però en aquest cas sense sentència d’allunyament.

FGC va considerar oportú comparèixer al jutjat en defensa del seu personal atès que entén que aquests fets no es poden consentir en un àmbit de servei públic. La condemna d’allunyament és de gran importància i suposa un precedent que podrà ser utilitzat de cara a fets similars que es puguin produir en el futur.