Nova versió de l’app TMB Virtual i estrena de TMB Maps per a Android

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha desenvolupat la versió 2.0 del TMB Virtual, la seva aplicació per moure’s amb transport públic per a telèfons mòbils intel·ligents o smartphones, a la vegada que estrena la versió per al sistema operatiu d’Android de l’aplicació TMB Maps, disponible fins ara només per a tauleta tàctil iPad.

La versió 2.0 de l’aplicació TMB Virtual està disponible per als telèfons iPhone 3GS, iPhone 4 i 4S, descarregable de franc a través de l’iTunes Store d’Apple, i per als telèfons que funcionen amb Android (HTC, Samsung i altres), que es pot baixar de l’Android Market. Un cop instal·lada i mitjançant un menú tàctil molt intuïtiu, dóna accés a diverses funcions que fan molt més fàcil agafar l’autobús, el metro, el tren i el tramvia, i també combinar-los entre si.

Aquesta versió conserva les funcions de l’anterior, com ara el TMB iBus, per consultar l’hora d’arribada del proper autobús; el Vull anar, per planificar el recorregut en transport públic, i l’On sóc, que ajuda a trobar les parades de bus i metro que hi ha més a la vora, entre d’altres. Com a novetats, en l’última versió es mostra la informació de transport públic sobre el territori (Google maps) mapa i s’incorpora un selector de línies que permet consultar el recorregut de línies de metro i bus i representar viatges tot combinant-les.

D’altra banda, l’aplicació TMB Maps ja es pot baixar de franc de l’Android Market. L’aplicació molt visual i interactiva situa sobre el territori les estacions de metro i les parades de bus, amb les dades de cadascuna i amb les línies que hi passen. Es pot escollir entre les vistes habituals de mapa, satèl·lit o híbrida. La informació de la xarxa de transport públic en temps real es descarrega en local per alleugerir les comunicacions.

Més de 160.000 descàrregues de les aplicacions per a mòbil
La versió de TMB Virtual per a iPhone ha estat descarregada gairebé 100.000 vegades de la botiga Apple, mentre que la versió per a Android porta més de 60.000 descàrregues acumulades.

A més, durant els primers quatre mesos de disponibilitat de la primera versió de l’aplicació TMB Maps per a iPad, gairebé 8.000 persones se l’han descarregada.