TMB ha fet avui una proposta per assolir un acord que permeti desconvocar la vaga

La demanda d’increments salarials que fan els sindicats és inassumible per a l’empresa

La Direcció de Metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha presentat avui, a la segona reunió de mediació convocada per la Direcció General de Relacions Laborals, una proposta concreta amb fórmules de compensació a la plantilla per l’esforç de contenció salarial que cal realitzar en aquests moments.

La proposta de l’empresa representa un esforç  extraordinari amb la voluntat d’assolir un acord amb els sindicats per tal d’afrontar el futur de la companyia en un marc d’estabilitat en les relacions laborals, en un moment conjuntural molt difícil per a TMB, per les dificultats de finançament del sistema de transport públic de la regió metropolitana de Barcelona.

En concret l’empresa ha proposat la pròrroga del conveni col·lectiu (vigent fins a finals de desembre passat) durant dos anys més, sense increment salarial. En reconeixement a les condicions contretes per a l’any 2011,  l’empresa proposa la realització de dos pagaments, equivalents cada un a l’1,2% del salari de cada empleat, durant els segons semestres de 2013 i 2014 i una actualització de les taules salarials, a raó de 0,6 punts l’any 2012, 0,8 punts l’any 2013 i 1 punt l’any 2014.

Els representants dels treballadors han respost amb una proposta que inclou importants increments salarials per als propers anys i que és completament inassumible per a TMB en l’actual context econòmic i legal. Les parts s’han emplaçat per a una nova reunió demà a partir de les 16.30 h.

Tot i la voluntat de la Direcció de Metro per arribar a un acord amb els treballadors, expressada en la proposta plantejada avui, la companyia no pot assumir més increment de la despesa i no podrà cedir a les excessives pretensions dels sindicats, malgrat la pressió que estan exercint mitjançant la convocatòria de vaga coincidint amb la celebració del Congrés Mundial de Telefonia.

D’altra banda, la Direcció de Bus es reunirà demà, a partir de les 10.30 h, amb el comitè de vaga d’aquesta empresa en la segona reunió de mediació convocada per la Direcció General de Relacions Laborals.