Nova prova d’aptitud per als candidats a convertir-se en músics del metro

· Aquest divendres, a l’estació de metro d’Universitat, un jurat valorarà la idoneïtat de nous candidats per una millor qualitat de música suburbana

Després d’11 anys de la presència de músics a les instal·lacions de la xarxa de metro, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i l’Associació de Músics de Carrer (Amuc BCN), amb la col·laboració d’un jurat integrat per professors de l’Escola de Músics I.J.P.C., adherida al Districte de Ciutat Vella, organitzen una nova prova de selecció per avaluar els músics aspirants a tocar en algun dels 32 punts que tenen reservats dins de la xarxa de metro.

Les proves tindran lloc a la cèntrica estació de metro d’Universitat (línies 1 i 2), el divendres 2 de març, entre les 9 i les 14 hores i entre les 15 i les 17 hores.

Els temes que van predominar a les anteriors convocatòries van ser les cançons populars acompanyades de melòdiques guitarres, però també es van poder escoltar trios de jazz i alguns instrumentistes en solitari que tocaven amb talent els trombons, l’acordió, el saxo o el violí, entre d’altres.

Una setantena de músics inscrits a la novena convocatòria
La prova d’idoneïtat segueix la mateixa metodologia de les edicions passades. Cadascun de la setantena de músics inscrits ha d’interpretar tres temes, escollits a l’atzar pels membres del jurat, d’entre una varietat d’entre 15 i 20 cançons del repertori presentat per cada músic. Si l’avaluació del jurat és favorable el músic obté el carnet d’associat a Amuc BCN i pot participar en els projectes d’aquesta associació, revalidant així el dret per actuar al metro sempre i quan es respecti la normativa del projecte. L’objectiu d’aquesta selecció és garantir la qualitat de la música que s’ofereix als usuaris del metro i facilitar les funcions preventives de control per al seu bon funcionament.