Joaquim Forn felicita als treballadors de metro per haver desconvocat la vaga i emplaça als d’autobusos a fer el mateix

– El portaveu del govern municipal ha agraït la maduresa expressada pels treballadors de metro que han anat a votar amb responsabilitat i amb civisme
– L’Ajuntament de Barcelona demana comprensió i sentit comú als barcelonins davant la coincidència de la jornada de vaga que mantenen els sindicats de bus de TMB i la celebració del Mobile World Congress
– El govern municipal activa un dispositiu per garantir el dret a la mobilitat dels ciutadans i recomana evitar l’àmbit d’influència de la Plaça Espanya i Montjuïc per possibles afectacions de mobilitat

El portaveu del govern municipal, i Tinent d’alcalde de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn, ha agraït avui la participació als treballadors de metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en el referèndum convocat pel Comitè d’Empresa per decidir si acceptaven la proposta presentada per l’empresa i els ha felicitat “per la maduresa expressada al decidir desconvocar la vaga prevista per aquesta setmana”. Forn ha destacat que els treballadors “han anat a votar amb responsabilitat i amb civisme” i que s’han expressat de manera “categòrica, contundent i clara” . En aquest sentit, ha demanat respecte per un acord recolzat pel 75% dels que han participat en el referèndum.

El portaveu del govern municipal ha destacat que “ara queda un repte important” i ha emplaçat als sindicats dels treballadors d’autobús “a desconvocar de manera immediata la vaga prevista a partir de dilluns” . Forn ha demanat que els treballadors del servei d’autobús també puguin expressar la seva opinió, tal com han fet els de metro.

Dispositiu per garantir el dret a la mobilitat dels ciutadans
Aquesta setmana els treballadors de bus de l’empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han convocat quatre jornades de vaga, durant els dies 27, 28, 29 i 1 de març, que provocarà afectacions a totes les línies d’autobús de la ciutat. La Conselleria d’Empresa i Ocupació ha dictat uns serveis mínims del 50% en hores punta (entre les 06:30 i les 09:30 hores i les 17:00 i les 20:00 hores) i del 20% durant la resta de la jornada (hores vall). A banda, durant els dies de vaga s’estableix un servei mínim d’un bus de barri per cada una de les diferents línies durant tot el dia.

La convocatòria de vaga es realitzarà coincidint amb una nova edició del Mobile World Congress, el congrés de telefonia mòbil i dels serveis tecnològics vinculats a aquest àmbit. L’any passat van assistir al congrés 60.000 visitants procedents de 200 països, per la qual cosa es preveu una important mobilitat de vehicles vinculats a aquest esdeveniment que pot comportar afectacions viàries a l’entorn de la zona de Montjuïc.

En previsió de les eventualitats que la coincidència d’aquests dos esdeveniments puguin produir a la ciutat l’Ajuntament de Barcelona ha activat tots els serveis municipals implicats amb l’objectiu de donar resposta a les possibles afectacions de mobilitat durant aquesta setmana.

La Guàrdia Urbana de Barcelona posarà en marxa un operatiu de mobilitat i seguretat coordinat amb les diferents àrees de l’Ajuntament i amb els Mossos d’Esquadra per tal de garantir el compliment del serveis mínims d’autobús establerts per la Conselleria, una correcta fluïdesa viària a la ciutat de Barcelona i per reduir l’afectació que tant la vaga com el Mobile World Congress poden causar a la capital catalana. En funció del desenvolupament de la circulació als carrers de Barcelona, i especialment a l’àmbit de Montjuïc, el cos de policia barceloní durà a terme les desviacions i els talls de trànsit corresponents. Els panells informatius de rondes i ciutat avisaran als ciutadans de les modificacions viàries que es produeixin durant els propers quatre dies.

L’Ajuntament de Barcelona fixa les següents recomanacions:
– Es recomana als conductors de vehicles buscar itineraris alternatius a l’àmbit de la muntanya de Montjuïc i especialment a la zona de la Plaça Espanya, davant la possible afectació de trànsit que es pot donar en aquesta àrea de la ciutat.
– S’aconsella evitar l’entrada i la sortida de la ciutat per la Gran Via (àmbit Plaça Espanya) i utilitzar preferentment les Rondes com a via alternativa.
– Es demana als ciutadans que utilitzen habitualment el servei d’autobús que planifiquin els seus desplaçaments amb antelació atès les possibles afectacions del servei que es poden donar durant els primers quatre dies de la setmana. Cal tenir en compte la possibilitat que el serveis fixats es puguin veure afectats durant les jornades de vaga per causes alienes a TMB.
– Es recomana fer ús del metro i d’altres mitjans de transport públic de la ciutat com les línies urbanes de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i Renfe Rodalies per moure’s per la ciutat.
– Es demana als ciutadans que estiguin atents a les indicacions, els avisos i la informació que oferirà la companyia de Transports Metropolitans de Barcelona sobre les afectacions al servei de bus durant les jornades de vaga. L’Ajuntament de Barcelona també informarà puntualment sobre incidències en la mobilitat als carrers de la capital catalana.

L’Ajuntament de Barcelona demana comprensió i sentit comú als barcelonins durant aquests dies de més afectació a la mobilitat ciutadana.

· Afectacions de mobilitat amb motiu del Mobile World Congress
Del 17 al 26 de febrer, i amb motiu de les tasques de muntatge de la infraestructura del Mobile World Congress, s’ha tancat el trànsit de vianants i vehicles a l’Av. Reina Maria Cristina i s’ocupa un carril de l’Av. Rius i Taulet al costat del Pavelló 5 per càrrega i descàrrega.
Del 27 a l’1 de març, mentre es dugui a terme la celebració de l’esdeveniment, l’Av. Reina Maria Cristina continuarà tancada al trànsit de vehicles i vianants i s’ocuparà un carril en cada sentit a l’Av. Rius i Taulet.

Mentre durin les tasques de muntatge, celebració i desmuntatge del Mobile World Congress es restringeixen els estacionaments a l’Av. Reina Maria Cristina, l’Av. Rius i Taulet, des del c/Guàrdia Urbana fins a la mateixa Av. Reina Maria Cristina, a l’Av. Francesc Ferrer i Guàrdia costat mar, de Reina M. Cristina a l’accés al pavelló Mies van der Rohe i a un tram del c/Llançà.
El dia 27 també hi haurà restriccions d’estacionament al costat mar del Mirador de Palau.

Les tasques de muntatge i desmuntatge de la instal.lació es duran a terme de l’1 al 6 de març.