Presentació del Suburbe Transformant 10, una mostra d’art al metro, FGC, Rodalies de Catalunya i tramvia

· Entre el 16 de desembre i el 16 de gener, 12 estacions acolliran obres gràfiques en una 4a intervenció mural sota la ciutat un projecte d’intervenció artística en l’espai públic nascut l’any 2004 i centrat en l’ocupació temporal dels espais comunitaris amb obres d’art que conviden a la reflexió sobre el nostre món contemporani.

Aquest any, per primera vegada des dels seus inicis, FGC, Rodalies de Catalunya i Tram s’uneixen en la difusió d’aquest projecte artístic underground. Així, a partir d’avui i durant un mes, fins al proper 16 de gener de 2011, els usuaris podran gaudir de 12 obres gràfiques murals de gran format, que es podran veure a les estacions de metro de Cornellà Centre (L5), Torrassa (L1), Fondo (L1), Artigues I Sant Adrià (L2), Badalona I Pompeu Fabra (L2) i Guinardó I Hospital de Sant Pau (L4), en alguns vestíbuls, passadissos i andanes de les estacions de Rubí, Terrassa-Rambla, Sabadell-Rambla (FGC), El Clot Aragó i Sant Andreu Arenal (Rodalies de Catalunya) i, finalment, a les parades de Besòs i Cornellà Centre (Tram).

Aquesta quarta edició d’intervenció mural és un projecte impulsat per l’Associació Cultural de Suburbe i Estenent el Desastre, de la mà de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC) i amb el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i de la Diputació de Barcelona. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha acollit i col·laborat amb aquest certamen, que combina les manifestacions artístiques i la reflexió creativa, des de la seva creació.