Normalitzat el servei a la línia 5 de metro

A les 19.42 s’ha normalitzat el servei al tram de la línia 5 de metro entre Sants Estació i Diagonal, afectat per una avaria elèctrica aquesta tarda.

L’avaria s’ha detectat a les 13.12, per una fallada en l’alimentació elèctrica dels trens al sector de túnel entre les estacions d’Entença i Hospital Clínic. Tot seguit s’ha establert el funcionament de la línia de manera parcial, en dos sectors diferenciats:  entre Cornellà Centre i Collblanc, d’una banda, i de Diagonal a Vall d’Hebron, de l’altra. Un cop localitzada l’avaria, a les 14.28 s’ha ampliat el servei fins a Sants Estació, de manera que només dues estacions, les d’Entença i Hospital Clínic, s’han mantingut tancades per facilitar les tasques de reparació i comprovació de la catenària, fins a la normalització a les 19.42.

La incidència s’ha comunicat als usuaris mitjançant megafonia, indicadors lluminosos i empleats situats a les estacions. Les alternatives de transport recomanades han estat les combinacions amb altres línies de metro, els autobusos regulars i els trens de Rodalia a través dels enllaços de Plaça de Sants, Sants Estació i Diagonal.
Barcelona, 29 de desembre de 2010