El DPTOP obre un accés provisional a l’estació d’FGC del Putxet per obres de l’L9/L10

Amb motiu de les obres de construcció de l’intercanviador del Putxet, que permetrà la futura correspondència entre FGC i l’L9/L10, a partir de d’avui a les 22.00 hores queda fora de servei l’accés a l’estació d’FGC de la plaça Joaquim Folguera. Per facilitar la mobilitat, s’ha construït un nou accés provisional a la plaça, a la cruïlla del carrer de Rubinstein i el carrer de Buscarons, que s’obrirà a partir de diumenge. Fins llavors, els usuaris disposaran de l’accés existent a la banda est del carrer de Balmes, que comunicarà amb totes dues andanes de l’L7 d’FGC. L’accés provisional es mantindrà operatiu fins a la posada en servei de l’estació de l’L9/L10, quan es desmantellarà per ubicar en el seu lloc la sortida d’emergència.

Plànol
A conseqüència de les obres de construcció de l’intercanviador del Putxet, entre l’L7 d’FGC i l’L9/L10, l’accés actual de la plaça Joaquim Folguera d’FGC queda fora de servei a partir d’avui, divendres 10 de desembre a les 22.00 hores. Això permetrà iniciar els treballs d’execució de l’estructura del pou de la futura estació de l’L9/L10 en aquest punt.

Per tal de facilitar l’entrada i sortida als FGC, s’ha construït un nou accés provisional a la plaça, a la cruïlla del carrer de Rubinstein i el carrer de Buscarons, que consisteix en un edicle rectangular a nivell de superfície amb tot l’equipament dels accessos a les estacions d’FGC. Aquest accés provisional s’obrirà a partir del diumenge 12 de desembre, i comunicarà només amb l’andana en sentit Pl. Catalunya inicialment.

Fins el diumenge 12 de desembre, els viatgers hauran d’utilitzar l’accés existent a la banda est del carrer de Balmes. A partir del diumenge, amb el nou accés provisional en servei, l’accés del carrer de Balmes s’utilitzarà exclusivament per comunicar amb l’andana sentit Av. Tibidabo. D’aquesta manera, el passadís provisional soterrat que comunica les dues andanes d’FGC quedarà fora de servei, i s’haurà d’accedir de manera independent a totes dues andanes des del carrer. Aquesta situació es mantindrà durant el primer trimestre del 2011, aproximadament, quan és previst que es reobri el passadís de connexió.

Un cop es construeixi la futura estació de l’L9/L10 del Putxet, en el punt on s’ha construït l’accés provisional que el diumenge s’obre s’ubicarà la sortida d’emergència de l’intercanviador.

Comença la construcció de les pantalles de l’L9
El tancament de l’accés d’FGC de la plaça Joaquim Folguera permetrà iniciar els treballs d’estructura del pou de l’estació de l’L9/L10 que es construeix en aquest punt, i que formarà part de l’intercanviador entre els FGC i l’L9/L10 del Putxet.

De moment, s’han executat obres principalment de desviaments dels serveis afectats, com ara el trasllat d’un centre de distribució elèctrica, de la rampa d’accés a l’aparcament soterrat i col·lectors, entre d’altres, així com l’execució de gairebé la totalitat dels murs perimetrals del vestíbul de l’estació de l’L9/L10. Es preveu que a principis de l’any vinent començaran els treballs previs a la construcció dels murs pantalla pròpiament del pou de la futura estació de l’L9/L10.