Autobusos i metro reforcen el servei per cobrir necessitats específiques els dies de més activitat comercial

Serveis de transport de TMB per al Nadal 2010
Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha previst un reforç del servei per Nadal semblant al de l’any passat, amb la finalitat de facilitar els desplaçaments durant les festes.

L’oferta de bus i metro s’adaptarà a les característiques especials d’aquestes dates, en què disminueix la demanda de transport per motius laborals i d’estudis, però s’incrementen els viatges amb destí o origen a les zones comercials, així com les visites a familiars i les sortides de lleure. Els autobusos comencen els reforços dilluns vinent, dia 6, primer festiu comercial d’aquest desembre.

Autobusos
S’aplicarà un reforç selectiu de línies d’autobusos que transcorren pel centre de Barcelona i altres eixos comercials, amb la següent distribució:
· Dilluns 6 i dimecres 8 (primers festius comercials) es reforcen tot el dia 15 línies.
· Els diumenges 12 i 19 (festius comercials) es reforcen tot el dia 25 línies.
· Cal tenir en compte que el divendres 24 de desembre, vigília de Nadal, els autobusos de TMB faran la seva última sortida des de les parades d’origen a les 22 hores.

Metro
El metro serà un cop més l’opció més recomanable per eludir la congestió associada a les dates nadalenques.
· Els caps de setmana i dies festius que obren els comerços, el servei de metro es reforça per atendre les necessitats específiques de mobilitat. Circularan més trens dels habituals en festiu i hi haurà més personal de servei a les estacions cèntriques.
· Els feiners es mantindrà l’oferta habitual d’hivern, tant en hora punta com en la resta de franges horàries.
· Com és habitual, els dissabtes hi haurà servei ininterromput de metro, igual que la nit de Cap d’Any, la que va del divendres 31 de desembre al dissabte 1 de gener.
· D’altra banda, el divendres 24 de desembre, vigília de Nadal, el servei de metro finalitzarà a les 23 hores.
Barcelona, 3 de desembre de 2010