Interrupció per obres al tram de la línia 1 de metro entre Hospital de Bellvitge i Av. Carrilet

·Del 4 al 7 de desembre, unes millores a la infraestructura fan suspendre el servei en dues estacions de l’extrem sud de la línia, a l’Hospitalet de Llobregat
· Durant els quatre dies de tall, els usuaris disposaran d’autobusos especials que circularan amb el mateix horari del metro

Els dies 4, 5, 6 i 7 de desembre, el servei de la línia 1 de metro estarà interromput entre les estacions d’Hospital de Bellvitge i Avinguda Carrilet, al terme de l’Hospitalet de Llobregat, amb motiu d’uns treballs de millora en la infraestructura de via. Els usuaris disposaran d’un servei especial de bus que farà el recorregut entre Avinguda Carrilet i Hospital de Bellvitge, amb parada a l’estació intermèdia de Bellvitge, amb els mateixos horaris del metro.

El tall afectarà, doncs, l’extrem sud de la línia 1 de metro, entre els dies 4 i 7 de desembre (dissabte, diumenge, dilluns i dimarts del Pont de la Constitució), tots dos inclosos. La resta de la línia, entre Avinguda Carrilet i Fondo, continuarà funcionant amb normalitat. Dimecres, 8 de desembre, a les 5 del matí, l’hora habitual d’inici del servei, es restablirà la circulació de trens entre Avinguda Carrilet i Hospital de Bellvitge.

Segona fase de la instal·lació d’un canvi de via doble
Durant els quatre dies de suspensió de servei es portarà a terme la segona fase de la instal·lació d’un aparell de via del tipus bretelle (escapament doble, en forma de x) a la sortida de l’estació d’Hospital de Bellvitge, que farà possibles les maniobres dels trens en totes dues direccions i donarà més flexibilitat a l’operació de la línia. La primera fase de l’obra es va fer l’agost passat.

Per fer aquests treballs s’ha escollit una època de l’any en què hi ha pocs usuaris afectats, a causa de la reducció de la mobilitat urbana durant el pont. Les dues estacions que es tancaran, Hospital de Bellvitge i Bellvitge, sumen unes 5.000 entrades els dies festius, un 40% de les que es registren els feiners.

Parades del bus especial senyalitzades
La interrupció de servei s’està comunicant mitjançant cartells a les estacions i als trens, fullets i megafonia. També es senyalitzaran les parades dels autobusos especials, situades a prop de les estacions. Aquest servei alternatiu d’autobús circularà amb la mateixa freqüència i el mateix horari que el metro, inclosa la franja de funcionament ininterromput de la nit del dissabte 4 de desembre.
Barcelona, 30 de novembre de 2010