El programa Connectats s’estrena al metro amb una mirada jove de Barcelona

· Entre els dies 19 i 21 de maig diferents creacions audiovisuals
sobre la ciutat es podran veure a l’estació de Diagonal (L3-L5) L’estació de Diagonal (L3-L5) acollirà, del 19 al 21 de maig, el programa Connectats, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona amb la qual a través de les videocreacions de diferents joves es vol mostrar una visió avantguardista de la ciutat, dels seus barris i de l’entorn, que permeti reflexionar sobre l’espai públic i construir la ciutat des de la pròpia intervenció dels seus ciutadans.

Aquesta activitat amb el nom de Video-art Connectats s’emmarca dins el programa
Primavera Cultural de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), un seguit d’accions d’àmbit cultural de diferents disciplines (arts escèniques, música, art gràfic i audiovisual, literatura, moda, etc.), que aquesta primavera s’estan portant a terme ala xarxa de metro i d’autobusos, amb l’objectiu de fomentar i apropar als usuaris elsvalors socials i culturals de la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana.

Alguns frames dels documentals que es projectaran en diferents pantalles al metro
El programa Connectats es va posar en marxa al maig de l’any 2009, per un grup de joves amb l’objectiu de realitzar una peça documental de creació col·lectiva, després de recórrer els barris de Roquetes, Virrei Amat, Torre Baró i Trinitat Vella. Així, a partir de les seves experiències, van enregistrar un seguit d’històries amb diferents personatges tot intercanviant anècdotes i vivències. Connectats Laboratori Social s’ha convertit en una eina de reconeixement que permet llegir, comprendre i pensar en el futur de la ciutat, utilitzant l’espontaneïtat crítica de la mirada jove i entenent la relació que aquests estableixen amb el medi urbà.
Barcelona, 18 de maig de 2010