Dissabte 15 de maig un bus de les odes recorrerà una ruta literària per Barcelona

TMB organitza una ruta literària en autobús amb motiu de la Setmana de la Poesia
Un any més, TMB farà possible l’entrada de la poesia en la vida quotidiana dels milers de persones que utilitzen cada dia el transport públic, mitjançant la col·laboració amb l’ICUB en la difusió de la Setmana de la Poesia, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona. El proper dissabte 15 de maig, a les 18 hores, s’organitzarà una ruta literària seguint la visió poètica de la ciutat descrita a obres d’escriptors com Verdaguer, Joan Maragall, fins arribar a l’actual Última oda a Barcelona de Lluís Calvo i Jordi Valls i la Barcelona de David Caño.

Els tres autors, juntament amb la també poeta Laia Noguera, acompanyaran als viatgers en aquest trajecte que donarà la volta a Barcelona, des de Collserola a Montjuïc. Aquest tomb poètic per Barcelona dalt d’un bus sortirà, a les 18 hores, del Palau de la Virreina (La Rambla, 99) i tindrà parada al Mirador de Miramar, a la Tèrmica de Sant Adrià de Besòs, al Castell de Torre Baró i finalment, cap a les 20 hores, hi haurà un recital a la Biblioteca Jaume Fuster. Es tracta d’una activitat gratuïta amb aforamentlimitat i reserva d’espai per ordre d’arribada.

El viatge resseguirà la visió poètica urbana que ha arrelat des de la reinstauració dels Jocs Florals de Barcelona i les odes dedicades a Barcelona. Una tradició que arrenca amb Verdaguer i que, més tard, va merèixer una agossarada resposta de Maragall a la Nova oda a Barcelona. Alhora, no s’oblidarà la frustració de l’exili a l’oda de Pere Quart, ni les inquietuds de poetes com Perucho, Comadira i Goytisolo.

Aquesta activitat s’emmarca dins el programa Primavera Cultural de TMB, un seguit d’accions d’àmbit cultural de diferents disciplines, que aquesta primavera s’estan portant a terme a la xarxa de metro i d’autobusos, per apropar als usuaris els valors socials i culturals de la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana.

Durant la Setmana de la Poesia, que tindrà lloc del 13 al 19 de maig, també se celebraran recitals, trobades, homenatges, poetry slams (una competició de lectura de poemes), conferències, improvisacions poètiques, propostes escèniques, concerts, laboratoris, trobades, prospeccions, oralitat i totes les possibilitats actuals de la poesia.

Per a més informació més sobre les activitats de la setmana de la poesia es pot consultar la pàgina web: www.bcn.cat/canalcultura. Tota la programació detallada de les activitats de la Primavera Cultural de TMB també es pot consultar a primaveracultural.tmb.cat.
Barcelona, 12 de maig de 2010