Renfe restableix el servei ferroviari en el trajecte Ribes de Freser – Puigcerdà el proper 8 de novembre

El Ministerio de Fomento ha finalitzat la segona fase de les obres de millora del tram Ripoll – Puigcerdà.

Renfe restableix el servei ferroviari en el trajecte Ribes de Freser – Puigcerdà el proper 8 de novembre •    Finalitza el servei alternatiu d’autobús iniciat el passat 14 d’abril •    Des del proper dissabte, el material que circularà fins a Puigcerdà seran les unitats 447 que reemplacen els trens anteriors •    L’ execució de les obres ha comportat importants millores de seguretat i fiabilitat a la infraestructura 05-nov-08.- A partir del pròxim dissabte, dia 8 de novembre, Renfe restablirà el servei en tren al trajecte Ribes de Freser – Puigcerdà, una vegada el Ministerio de Foment ha finalitzat la segona fase de les obres de millora en aquest tram que es van inciar el passat 14 d’abril i han comportat importants millores de seguretat i fiabilitat a la infraestructura ferroviària. En aquest període, s’havia programat un servei alternatiu per carretera per a facilitar la mobilitat dels viatgers de les estacions de La Tour de Carol, Puigcerdà, Urtx-Alp, La Molina, Toses, Planoles i Ribes de Freser. A més, Renfe ha renovat els trens amb origen o destinació Puigcerdà. D’aquesta manera els viatgers disposaran de unitats 447, el que suposa un increment de capacitat i millores de confort i fiabilitat respecte al material que anteriorment circulava. Les obres del tram Ribes – Puigcerdà, que són executades pel Ministerio de Fomento, consisteixen bàsicament en el següent:

• Renovació total de la via.

• Millora del drenatge de la plataforma.

• Impermeabilització i reforçament de túnels

• Implantació de sistemes de contenció de despreniments en vessants

• Obres de millora en estacions

• Actuacions de reforçament a ponts, viaductes i altres estructures existents. Aquestes actuacions suposen canvis significatius en els següents aspectes:

• Millors prestacions pel que fa a confort i fiabilitat

• Increment de la seguretat del trajecte.

• Millora en la seguretat de les poblacions travessades Aquesta actuació està continguda al Pla Estratègic d’Infraestructura i Transport (PEIT) dins de les actuacions d’adequació de condicions de qualitat i seguretat de les línies convencionals. Ampliació de serveis entre Vic i Ripoll En el marc de les actuacions que s’estan realitzant a la línia Barcelona – Ripoll – Puigcerdà, Adif ha dut a terme millones en el sistema d’electrificació, tant a la catenària como a les subestacions del tram. D’altre banda, des del passat 31 de maig, Renfe va incrementar la seva oferta de transport entre Vic i Ripoll amb tres nous trens per sentit els dies laborables, el que representa un 25% d’increment sobre la oferta actual de dotze trens per sentit a aquesta relació. D’aquesta manera, Manlleu, Torelló, St. Quirze Besora i Ripoll van passar de tenir 12 circulacions diàries a 15 en ambdós sentits. Borgonyà i La Farga de Bebié tenien 5 trens diaris en sentit Ripoll a 8 i de 4 trens en sentit Vic i amb l’ampliació de servei a l’actualitat tenen 8 trens, el que suposa una millora del 78%. Els sis nous serveis que uneixen les poblacions de Vic, Manlleu, Torelló, Borgonyà, St. Quirze Besora, la Farga de Bebiè i Ripoll, han permès escurçar el temps d’espera del viatger i configurar unes freqüències de pas més homogènies. Dia laborable Número de trens Manlleu/Torelló/St. Quirze Besora/ Ripoll Actual.

A partir del 31 de maig Sentit Ripoll    Sentit Vic –BCN    Sentit Ripoll    Sentit Vic – BCN 12    12    15    15 Número de trens Borgonyà/La Farga de Bebié Actual    A partir del 31 de maig Sentit Ripoll    Sentit Vic – BCN    Sentit Ripoll    Sentit Vic – BCN 5    4    8    8 Dissabtes i festius Pel que fa els caps de setmana, es van posar en circulació dos nous trens direcció Vic/Barcelona des de Ripoll els diumenges i un nou tren en direcció Ribes de Fresser/Ripoll els dissabtes, amb l’objectiu d’homogeneïtzar l’oferta de serveis en aquest tram. Número de trens Actual    A partir del 31 de maig Sentit Ripoll    Sentit Vic – BCN    Sentit Ripoll    Sentit Vic- BCN 12    9    12    11 Per a més informació sobre horaris i serveis els viatgers poden adreçar-se a les estacions de la línia, al telèfon d’informació 902 24 02 02 o a la web www.renfe.com