Afectació al servei de metro de la línia 11 per obres a l’estació de Torre Baró / Vallbona

Amb motiu de les obres d’instal·lació del sistema automàtic de tancament d’andana a l’estació de Torre Baró / Vallbona de la línia 11 de metro lleuger, a partir de dilluns vinent, 3 de novembre, i durant uns quatre mesos, una de les dues andanes quedarà fora de servei i s’alterarà la freqüència de pas en aquesta línia.

Les obres, que executa el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, es faran en dues fases per reduir les afectacions en el servei de metro. En cada fase es treballarà en una sola andana i es mantindrà l’altra oberta al públic. Com que la L11 és de via única i Torre Baró / Vallbona és l’únic punt de creuament dotat amb doble via, mentre durin les obres només podrà circular un tren. Això vol dir que en algunes franges horàries dels dies feiners els intervals de pas seran superiors als habituals.

Les obres permetran adaptar l’estació amb vista a la futura automatització del servei en aquesta línia, amb la instal·lació de les mampares transparents i la infraestructura necessària per a la conducció automàtica. Un cop finalitzats aquests treballs, s’iniciaran les obres a les estacions de Casa de l’Aigua i Ciutat Meridiana, amb la previsió que la línia funcioni amb conducció automàtica l’any vinent.