Adif executa obres de modernització de la infraestructura al tram Llinars del Vallès – Sant Celoni

A la línia Barcelona – Portbou

•    La realització d’aquestes obres obliga a interrompre el servei ferroviari al trajecte Llinars del Vallès – Sant Celoni entre les 21.50 de dissabte i les 10.50 hores de diumenge  i es prolongaran durant tres caps de setmana
•    S’ ha programat un servei alternatiu de transport per a facilitar la mobilitat dels viatgers afectats

13-nov-08.- Adif, entitat pública empresarial adscrita al Ministerio de Fomento, executa obres de modernització de la infraestructura al tram Llinars del Vallès-Sant Celoni, a la línea Barcelona-Portbou. Aquesta actuació, que obliga a interrompre el servei ferroviari al trajecte Llinars del Vallès – Sant Celoni entre les 21.50 de dissabte i les 10.50 hores de diumenge  i es prolonga durant tres caps de setmana, consisteix en la renovació de tres trams metàl•lics per a millorar la durabilitat i funcionalitat de les estructures, així com per a augmentar les condicions de seguretat, eficàcia i fiabilitat, el que redundarà en un increment de la qualitat i prestacions del servei.

Els trams metàl•lics que es modernitzaran estan situats en el terme municipal de Llinars del Vallès, en el punt quilomètric 148/990, que salva la Riera de Vilamajor amb una longitud de 40 m, i a la alçada dels pp.qq. 149/400 i 149/924, ambdós sobre la Riera Mogent i de 36 m i 22 m de longitud, respectivament.

Els treballs consistiran en la col•locació de taulers d’acer amb bigues armades, que substituiran els taulers metàl•lics existents. La disposició dels nous trams serà idèntica a la actual amb un tauler per cada via. Amb la finalitat de reduir els terminis  d’execució i les afectacions al servei ferroviari, els nous taulers seran fabricats a taller i posteriorment traslladats per peces per a la seva col•locació.

Modificacions del servei ferroviari
Amb motiu d’aquestes obres, els caps de setmana del 15 al 16 de novembre, del 22 al 23 y del 29 al 30 de novembre, s’interromprà la circulació ferroviària entre Llinars del Vallès i Sant Celoni entre les 21.50h de dissabte fins les 10.50h del diumenge. Per tal de facilitar la mobilitat dels viatgers, Renfe ha establert un servei alternatiu per carretera que disposarà de 12 autobusos cada cap de setmana per a realitzar el trajecte entre les estacions afectades.

D’aquesta manera, es produiran les següents modificacions de servei:

Dissabtes 15, 22 i 29 de novembre

•    Línia 2 i 10 de Rodalies (St. Vicenç/Vilanova – Maçanet)
A partir de les 21.20 hores, servei habitual en el trajecte Sant Vicenç de Calders – Barcelona – Granollers – Llinars del Vallès.
Servei alternatiu per carretera al tram  Llinars – Sant Celoni – Maçanet

•    Línia 10 de Rodalies (Barcelona – Aeroport),
El tren Aeroport (22.59h) – Sant Celoni (00.19h) finalitzarà el seu recorregut a Llinars del Vallès, on els viatgers continuaran amb autocar fins a destinació.

•    Línia Media Distancia Barcelona – Girona – Portbou
Tren amb sortida de Barcelona Sants a les 21.25 hores circularà desviat via Clot – Mataró – Maçanet on recuperarà el seu recorregut habitual per arribar a Girona a les 23.01 hores.

Servei amb sortida de Portbou a les 20.30 hores circularà desviat via Maçanet – Mataró – Clot on recuperarà el seu recorregut habitual per arribar a Girona a les 23.01 hores.

Els viatgers del tram Sant Andreu Comtal – Sant Celoni disposen del servei habilitat a la línia 2 de Rodalies.

Diumenges 16, 23 de novembre i 1 de desembre

•    Línia 1 de Rodalies (L’Hospitalet – Maçanet)
El tren Hospitalet (8.35) – Maçanet (10.18) finalitzarà el seu recorregut a Blanes, on els viatgers podran enllaçar amb els trens de Media Distancia fins a destinació. D’altra banda, el tren Maçanet (10.23) – Hospitalet (12.06) iniciarà el seu recorregut a Blanes, els viatgers amb origen Maçanet i Tordera, seran transbordats amb autocar fins a destinació.

•    Línia 2 de Rodalies (St. Vicenç/Vilanova – Maçanet), fins les 10.50h, els viatgers del trajecte Llinars –Sant Celoni – Maçanet seran transbordats en autobús.

Servei ferroviari habitual en el trajecte Sant Vicenç de Calders – Barcelona – Granollers – Llinars del Vallès.

•    Línia Media Distancia Barcelona – Girona – Portbou
Trens amb sortida de Barcelona Sants a les 8.25 i 9.25 hores circularan desviats via Clot – Mataró – Maçanet, on recuperaran el seu recorregut habitual.

En sentit contrari, els serveis amb sortida de Figueres a les 8.00 hores i Portbou a les 8.38 hores circularan desviats via Maçanet – Mataró – Clot on recuperaran el seu recorregut habitual.

Els viatgers del tram Sant Andreu Comtal – Sant Celoni disposen del servei habilitat a la línia 2 de Rodalies.

Des de les 10.50h dels diumenges fins les 5.00h dels dilluns esmentats, es circularà en via única en el tram Llinars del Vallès – Sant Celoni, pel que es poden produir demores d’entre 10 i 15 minuts als trens que circulin en aquest tram.

Per a informar d’aquestes modificacions, es reforçaran amb 28 persones els serveis d’atenció i informació al client a les estacions de Llinars del Vallès i Sant Celoni. A més, es comunicarà l’afectació al servei mitjançant cartelleria i megafonia en trens i estacions, així com a través de Transmet, a la secció Última Hora del web www.renfe.com , i al telèfon 902 24 02 02.