El conseller Nadal visita el nou pas inferior de Cervera entre l’estació d’autobusos i el ferrocarril

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, juntament amb l’alcalde, Joan Valldaura, han visitat avui el nou pas inferior de vianants a Cervera que connecta l’estació d’autobusos i l’estació del ferrocarril, un cop enllestides les obres de construcció que s’hi han dut a terme. A més de millorar la seguretat i l’accessibilitat al transport públic, el nou pas compta amb ascensor i rampes adaptades per a permetre l’accés a persones amb mobilitat reduïda. El projecte ha inclòs també l’enjardinament i la integració urbanística del nou pas, amb una inversió total de 1,7 MEUR.

Pas soterrat.

Pas per a vianants sota les vies del ferrocarril

Per accedir a gran part del nucli urbà de Cervera, els usuaris de l’estació d’autobusos havien de fer, fins ara, un desplaçament important per a arribar a un dels passos existents, o bé travessaven les vies a la zona de l’estació. Per a resoldre aquesta situació i millorar la seguretat, el DPTOP va impulsar la construcció d’un nou pas de vianants soterrat per connectar l’estació d’autobusos amb l’estació de ferrocarril  i el nucli urbà.

Avui, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, juntament amb l’alcalde, Joan Valldaura, han visitat aquest pas, un cop completades les obres de construcció que s’hi ha dut a terme.

Aquesta actuació, que ha comportat una inversió d’1,7 MEUR, ha permès construir un nou pas sota les vies, per enllaçar l’estació d’autobusos de Cervera, ubicada al carrer de Vidal de Montpalau, amb la plaça de l’Estació. L’actuació comporta una millora de la mobilitat i la seguretat en aquest punt, atès que els usuaris disposaran, a partir d’ara, d’un accés més directe que facilitarà els seus  moviments.

El pas soterrat, que s’ha construït mitjançant caixons, té una llargada de 47 metres, una amplada de 4,5 metres i una alçada de 2,7 metres. Ha estat dissenyat especialment per integrar-se en el paisatge urbà i servirà tant per accedir a la nova estació d’autobusos com a l’estació del ferrocarril.

Rampa d’accés al pas inferior

Accessos integrats i adaptats

Els accessos a aquest pas soterrat estan adaptats a persones amb mobilitat reduïda i integrats en l‘entorn. Així, des de la banda de l’estació de tren, es pot accedir mitjançant dos accessos, un directe a peu pla des de la plaça de l’Estació, i un altre, mitjançant ascensor i escales, al costat de l’edifici de l’estació.

A l’altra banda de les vies, al carrer Vidal de Montpalau, l’accés s’integra al seu entorn urbà mitjançant una rampa enjardinada i escales que donen accés a l’estació d’autobusos.

L’actuació també ha comprès l’arranjament de la banda sud del carrer de Vidal de Montpalau, on s’ha habilitat 15 places d’aparcament  i s’ha creat una àmplia vorera arbrada amb bancs. Aquest pas sota vies és el primer que es construeix a Cervera sota la via dels ferrocarrils de la línia Barcelona – Lleida.

Nou ascensor al costat de l’estació del ferrocarril

30 d’octubre de 2008