El DPTOP licita obres de millora per ampliar l’alimentació elèctrica de l’L3 per valor de 32,5 MEUR

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha licitat, avui, actuacions de millora de l’alimentació elèctrica a l’L3 de metro. L’objectiu, és augmentar la potència disponible a la xarxa de subcentrals elèctriques que alimenten a tota la línia per tal d’absorbir, per una banda, l’increment de freqüència del pas dels trens i, per l’altra, el perllongament de l’L3 des de Roquetes fins a Trinitat Nova. Això, comportarà un increment del número de subcentrals i una remodelació de les existents. Aquesta actuació suposarà una inversió de 32,5 MEUR.

L3 – Trinitat Nova

Dintre de les actuacions futures per l’ampliació de la xarxa de transport a l’àrea metropolitana es troba el perllongament de l’L3 des de Roquetes fins a Trinitat Nova, tot enllaçant amb l’origen de l’L4.

Aquest perllongament suposa dues noves estacions a l’L3, Roquetes i Trinitat Nova. Així, per tal d’alimentar elèctricament les noves instal·lacions s’ubicarà, en una sala ubicada just per sobre de les andanes de la futura estació Trinitat Nova, una nova subcentral. Aquesta actuació que ara es licita compta amb un pressupost de 8,5 MEUR.

L3 – Zona Universitària, Plaça del Centre, Espanya, Sant Genís, Canyelles

Atès l’augment del nombre de trens en circulació en hora punta i a conseqüència de l’increment de la freqüència del pas dels trens a tota la xarxa de metro, el Departament ha licitat avui les obres corresponents a l’ampliació del sistema d’alimentació.

Com a conseqüència d’això, s’augmentaran el número de subcentrals i es remodelaran les existents com són la de Zona Universitària, Plaça del Centre, Espanya, Sant Genís i Canyelles. Aquesta actuació compta amb un pressupost de 16,2 MEUR.

L3 – Lesseps

Degut l’adaptació de PMR’s a l’estació de Lesseps, l’actual subcetral elèctrica, d’aquesta estació, s’ha de traslladar al nou recinte que s’està construint.

Per tant, donat el requeriment d’espai per l’adaptació de PMR’s i a conseqüència de l’augment del nombre de trens en circulació en hora punta i l’increment de la freqüència del pas dels trens a tota la xarxa de metro, el Departament licita ara les obres d’una nova subcentral i el desmantellament de l’actual.

Així aquest projecte, que compta amb un pressupost de 7,8 MEUR, preveu la construcció d’una nova subcentral a l’estació de Lesseps de l’L3 de metro, incloent les obres necessàries per a l’acondicionament de la superestructura destinada a allotjar els equips elèctrics.

Darreres actuacions

Dins del marc d’aquestes actuacions per reforçar el subministrament elèctric del metro de Barcelona, el Departament va adjudicar, la setmana passada, les obres corresponents a l’ampliació del sistema d’alimentació elèctrica de l’L2 del metro per un import de 1,1 MEUR. Aquests treballs milloraran la xarxa de subcentrals elèctriques que alimenten l’L2 per tal de cobrir la demanda que generarà l’increment de la freqüència del pas dels trens per aquesta línia.

Així, les subcentrals elèctriques de metro, objecte d’aquest projecte, són la del Paral·lel, Encants, Verneda, Urquinaona, Universitat i Pep Ventura. Es preveu que els treballs comencin a la tardor i tinguin una durada de 23 mesos.

31 de juliol de 2007