Durant el 2006 Més d’11,8 milions de viatgers van desplaçar-se en els trens de Renfe Media Distancia a Catalunya

• Aquest xifra ha suposat un increment del 2,89% respecte a l’any anterior
• La major demanda es va registrar en les línies que comuniquen Barcelona amb Girona
• Catalunya es la comunitat amb major número de clients en els serveis de Media Distancia

24-abr-07.- Durant el 2006, un total de 11.886.000 viatgers van utilitzar a Catalunya els trens de Renfe Media Distancia. Aquesta xifra suposa un increment del 2,89% respecte a l’any anterior i la consolida com la comunitat espanyola amb major nombre de clients en els serveis de Media Distancia.

En el passat 2006, la línia amb major afluència de viatgers va ser Barcelona – Girona – Figueres – Portbou amb 4.406.221 clients. A continuació es situen Barcelona – Tarragona – Tortosa amb 3.214.627 viatgers, Barcelona – Móra – Saragossa (1.478.658) i Barcelona – Reus (946.523).

Per la seva banda, els trens de Media Distancia que presten servei en la relació que enllaça Barcelona amb Lleida a través de La Plana de Picamoixons van registrar una demanda de 897.956 clients, mentre que en la línia L’Hospitalet – Manresa – Lleida va ser utilitzada per 469.862 persones.

El servei de Media Distancia a Catalunya compta amb una oferta mitja diaria de 140 trens, el que suposa més de 50.000 places; amb freqüències de fins a 30 minuts en hores punta per a les relacions de major demanda, com les connexions de Barcelona amb Tarragona i Girona – Figueres.

Perfil del client
El perfil del tipus de viatger correspon majoritàriament a persones de entre 16 i 44 anys, un 87% del total, amb estudis mitjos o universitaris que utilitzen habitualment els trens de Renfe Media Distancia i ho fan principalment per assumptes laborals o familiars.

En aquest període, els títols de transport més utilitzats van ser el bitllet senzill, els Bono 10 i Bono Express, bitllets unipersonals que permeten realitzar 10 viatges indistintament d’anada i tornada, i l’abonament mensual, que facilita viatges il•limitats durant el mes de validesa i el trajecte contractat. L’adquisició d’aquests títols suposa importants descomptes respecte el preu del bitllet senzill.